Суббота, 20.04.2024, 06:57
ДК-81
Главная Регистрация Вход
Приветствую Вас, Гость · RSS
Меню сайта
Статистика

Онлайн всего: 1
Гостей: 1
Пользователей: 0
 
Главная » 2013 » Февраль » 5 » Комплексна контрольна робота (Конструювання ЕЗ)
15:04
Комплексна контрольна робота (Конструювання ЕЗ)
Прошу поставитися серйозно, оскільки все це Олександр Ігорович попросив переказати.

Основне! Всім потрібно з'явитися обов'язково. 100%, і ніяких обговорень. Нагадую, що це контрольна для акредитації кафедри.
З'явитися близько 12 години дня під аудиторією 331-12. О 12:20 заходимо, і пишемо. Відводиться півтори години.
Краще незрозумілі моменти у завданнях вирішити на початку роботи. Аркуші з печатями - роздруковано рівно стільки, скільки студентів має писати. Тому виправлення це погано.

Білет складається з 3-х завдань:
1. Verilog, реалізація комбінаційної логіки. 35 балів. Залишилося тільки те, що реалізує І, АБО, НЕ. Перевірятиметься один рядок, тому не обов'язково писати конструкцію module...endmodule, оголошення змінних, портів тощо. Оскільки це комбінаційний пристрій, то все має починатися з команди постійного присвоювання - assign. Закінчується рядок символом ";". Найімовірніше будуть однобітові сигнали, тому слід використовувати bitwise operators: &, |, ~. Якщо перевірятиме стороння особа, то може не прийняти подвійних символів (&&, ||).
2. Проектування пристрою у середовищі Quartus II. 50 балівНа аркуші вгорі пишете щось на кшталт "Проект реалізовано у середовищі Quartus II з використанням мікросхеми... Зайняті ресурси мікросхеми:..." Таким чином перевіряється, що ви дійсно спроектували, а не обрахували на папері. Залишилося три можливих завдання: обчислювач комплексних чисел, фільтр зі скінченною (!) імпульсною характеристикою, згорткова машина. Для комплексних чисел Олександр Ігорович написав потрібну формулу. Фільтр і згорткова машина реалізуються однаково, крім одного пункту - для фільтру наведені коефіцієнти подаються у прямому порядку, а для згорткової машини - у зворотному. Щоб пригадати реалізацію, перегляньте лабораторну роботу №7. Перевірятимуться ці два пристрої на імпульсну характеристику (називатиметься дельта-функцією для згорткової машини) та перехідну характеристику (сходинка, або якось подібно для згорткової машини).  Тестовий сигнал створюється наступним чином. Імпульс (дельта функція) - одиниця у нульовому відліку, всі інші нульові (1, 0, 0, 0, 0...). Перехідна характеристика - реакція на сходинку. Сходинка: 0, 0, 0, 1, 1, 1, 1... Тобто, зробіть 2-3 нулі, а потім встановіть постійну одиницю до кінця тесту. Повинні отримати: імпульсна характеристика - коефіцієнти; перехідна характеристика - набіжить сума коефіцієнтів, і залишиться на сталому рівні до кінця тестового сигналу.
3. Теоретичне запитання. 15 балів. Потрібно переглянути лекції по CPLD, FPGA, SoC. Бажано писати з використанням належних термінів. Якщо перевірятиме стороння особа, то буде відшукуватися збіг за словами. У відповідях Олександр Ігорович наводив терміни українською, а в дужках - оригінальний термін англійською. Тому можна перестраховувати себе таким самим чином.

Тобто, два практичні питання, написані вірно, вже дають четвірку за контрольну. Тому вони мають бути написані обов'язково.
На контрольній дозволяється мати комп'ютер зі встановленим Quartus II. Це означає, що під час виконання другого завдання можна непомітно (!) поглянути у лекції.
Пишіть зважено, не поспішаючи.
Успіхів!
Просмотров: 725 | Добавил: Vadim | Рейтинг: 0.0/0
Всего комментариев: 0
Добавлять комментарии могут только зарегистрированные пользователи.
[ Регистрация | Вход ]
Copyright MyCorp © 2024
Поиск
Календарь
«  Февраль 2013  »
ПнВтСрЧтПтСбВс
    123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728
Архив записей
Друзья сайта
  • Официальный блог
  • Сообщество uCoz
  • FAQ по системе
  • Инструкции для uCoz